Actualitat

Les Piscines organitzen la xerrada Dona i esport

gen. 20, 2023 | Espai Dona

Emmarcada en projecte Espai Dona, es faran el dimecres 25 de gener a les 19h i el divendres 27 de gener a les 12h.

No es necessari inscriure’s prèviament, estan obertes a tothom qui hi vulgui assistir i es faran a l’antic bar de les piscines.

Les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella, han organitzat dues xerrades debat sobre la Dona i l’Esport, guiades per professionals d’aquest món, busquen parlar sobre els canvis de la dona al llarg de la vida, i com l’esport les pot ajudar a sentir-se millor en cada fase.

Les xerrades les portaran a terme la Glòria Tait, Núria Pubill i Elisa Carvajal, totes tres especialitzades en l’entrenament de la dona i instructores de prepart, postpart i gimnàstica hipopressiva.

Aquestes dues trobades s’emmarquen en el projecte Espai Dona un nou model de servei personalitzat i adaptat a les necessitats del cos de la dona en les diferents etapes de la vida.

Cada cos té unes necessitats diferents, cada cos envelleix d’una forma diferent. Existeixen diversos entrenaments, plans alimentaris i varietat de recomanacions en els estils de vida amb un mateix objectiu; millorar la salut, incrementar el nivell d’energia i endarrerir el procés d’envelliment mantenint una bona condició física. El projecte s’inicia centrant-se en l’entrenament, i per això es proposen 4 nous small groups dedicats a les dones en les diferents etapes de la vida:

En l’adolescència i la joventut, un dels objectius més importants és aconseguir una bona massa òssia i millorar/corregir la postura. Els entrenaments de força contribuiran a desenvolupar un bon to muscular i faran augmentar la densitat òssia, factors molt importants per poder portar una vida més activa durant l’edat madura i prevenir futurs problemes d’osteoporosis.

A partir dels 40 anys, hi ha una pèrdua molt important de massa muscular (sarcopènia), fins a 2,5kg de múscul cada 10 anys. Hi ha una disminució del ritme metabòlic i es comencen a apreciar canvis físics. Cal seguir entrenant la força i incloure entrenaments tipus HIIT.

En el moment en què apareix la menopausa la dona experimenta una sèrie de canvis en el seu estat físic i mental degut a la baixada de nivells d’estrògens. En aquesta edat la dona s’ha de mantenir activa, portant uns entrenaments centrats a ajudar a la pèrdua de massa muscular i amb exercicis que l’ajudin a activar el sistema metabòlic.

Us en poden donar més informació a la recepció.