Piscines Municipals Manresa
Inici   »  Totes les notícies   »  2019-03-18

Natació per a nadons

Nadons: L'aigua, el seu medi natural


Passem els primers 9 mesos de la nostra vida envoltats de líquid dins el ventre de la nostra mare, vivint els primers estímuls envoltats de fluids, doncs que millor que seguir el nostre aprenentatge i desenvolupament corporal dins l'aigua.

 

 

És en aquesta primera etapa evolutiva de la vida, on tot són estímuls i sensacions noves per nosaltres que van canviant i fluint dia rere dia per poder arribar a desenvolupar-nos integralment com a nadons. Així doncs, sent de gran importància la varietat de sensacions que podem rebre i percebre durant aquest procés, el MEDI AQUÀTIC, ens servirà per enriquir molt més tot aquest aprenentatge motriu, sentint i experimentant estímuls i sensacions que no podríem sentir en el medi terrestre.
 

D'aquesta manera, us volem donar a conèixer els beneficis més importants en l'etapa evolutiva de 0 a 2 anys de vida que podreu treballar.
 

ACTIVITATS AQUÀTIQUES PELS NADONS:

1-Promoure el desenvolupament integral, la motricitat en general i la construcció de l'esquema corporal a través de la propiocepció, podent igualar així algunes dificultats motrius en el medi terrestre.

2- Un marc educatiu on generar emocions positives envers el medi aquàtic i la projecció futura d'aquest, on poder establir les primeres relacions educatives i de comunicació amb l'adult i establir els vincles familiars entre pares i nadons en un medi diferent.

3- El domini de la postura i control del cos a través dels equilibris dinàmics en el medi aquàtic, que comporten un assoliment de la postura en el mode estàtic. També ens ajudaran a evitar l'atròfia muscular derivada de la inacció.

A les Piscines Municipals de Manresa disposem d'un equip tècnic format especialment per activitats aquàtiques per a nadons. Fent servir un mètode de treball global, on els nadons marquen el seu ritme d'aprenentatge i on a través del joc en circuits dinàmics, materials i espais adaptats, es durà a terme el desenvolupament motriu dels nadons en un ambient familiar.

 

Artur Cruz
Socorrista i tècnic esportiu de natació del complex esportiu de les piscines municipals de Manresa